Legitimerad veterinär Elina Radionovskaya

Tog veterinärexamen 2011 i Ryssland, Urals Statlig Veterinärmedicinsk Akademi. Efter att har flyttat till Sverige har jag genomgått drygt 2,5 års lång tilläggsutbildning för veterinärer med examen från land utanför EU/EES och Schweiz anordnat vid SLU i Uppsala och erhållit därefter Svensk Veterinärlegitimation sedan 2018.

Under studietiden på SLU har jag arbetat på UDS Hästklinik och UDS Bilddiagnostiska kliniken som legitimerad djursjukskötare.

Efter avslutade tilläggsutbildning arbetade jag som distriktsveterinär i Södra Dalarna och i Fjärdhundra, en period som klinikveterinär på Specialisthästsjukhuset i  Strömsholm, samt som privatpraktiserande veterinär.

Jag har ägnat hela mitt liv åt hästarna, först genom att börja lära mig rida på en ridklubb när jag var liten, senare hjälpte till i travstall och tävlat inom trav och galopp under studietiden i Ryssland och efter flyttet till Sverige har jag arbetat som hästskötare hos en proffstränare i Södra Sverige i 4 års period.

Hästarna är även hjärtat av min veterinära verksamhet. Mina intresseområden innefattar sporthästmedicin, utredning av prestationsnedsättning,  rtopedi(hältundersökningar), hästtandvård och anestesi.

Senaste kurser:
Poor Performance of Standardbred Trotter, Helsingfors, april 2019.
Sporthorse Medicine and Orthopedics, Strömsholm, september 2019.
Fritiden ägnas åt egenuppfödd travhäst som jag tränar själv och tävlar med inom trav.