Hovslagarseminariet samlade över 60 deltagare

Under april månad hölls det första hovslagarseminariet. Seminariet arrangerades av oss på Romme kliniken i samarbete med hovslagaren Domenico Cellaro från Italien. Under 2 dagar samlades ett sextiotal hovslagare från hela Sverige vid Romme travbana/Romme klinik för att fördjupa sig i specialskoningar på hästar med kliniska problem och återkommande hältor. Seminariet bestod av både teoretiska och praktiska övningar. Av de två ”hopplösa” fall med kroniskt halta patienter som togs in och skoddes av Domenico Cellaro, lyckades en bli haltfri medan den andre tyvärr inte. Detta seminarie var tänkt som det första i en serie som har som mål att utbyta erfarenheter mellan veterinärer och hovslagare så att vi alla blir duktigare på att hjälpa och minska hästars lidande vid återkommande hältor.