Legitimerad djursjukvårdare Eva Lindgren Gaye

Djurintresset har alltid funnits, jag har haft hela spektret och fött upp allt från vandrande pinnar, akvariefiskar, undulater och kakaduor, hamstrar, katter, hundar och hästar. Jag bestämde mig som 5-åring att jobba med sjuka djur sedan en distriktsveterinär hjälpte min undulat Nettan som hade problem med värpnöd.

Jag gick ut Djursjukskötarutbildningen i Skara 1996 och har efter det jobbat på Animalen Smådjursklinik i 5 år, 11 år på Hästsjukhuset Strömsholm och då framför allt på operation och jourer. Flyttade hem till Borlänge och började på Falu Djursjukhus 2011. Sedan februari 2016 jobbar jag på Hästkliniken Romme. Mitt specialintresse är anestesi och jag har gått Anestesikurs steg I – III både för smådjur och häst.

Jag bor i Borlänge med man, barn och dvärgschnauzer. Fritiden spenderas helst tillsammans med familjen, gärna ute i vår båt, i skogen med hunden eller i vårt hus i Gambia. Kopplar gärna av med handarbete, svampplockning eller en ridtur.